VvE opstart

✔ Van bouwplan tot akte

✔ Inschrijving KvK

✔ adviseren slapende vve

✔ scherp op regelgeving en vastlegging

✔ houden van vergaderingen

✔ in beheer nemen of overdracht

Een VvE kan op verschillende momenten worden opgericht, bijvoorbeeld vanaf het moment dat de ontwikkelaar een bouwvergunning heeft verkregen, of pas later, wanneer de verkoop van de woningen begint. Ongeacht het moment waarop de VvE wordt opgestart, is het cruciaal dat deze goed wordt georganiseerd en beheerd. Helaas zijn veel VvE’s in Nederland ‘slapend‘, wat betekent dat ze nauwelijks actief zijn en essentiële zaken verwaarlozen. Dit kan grote problemen veroorzaken, vooral wanneer zich onverwachte situaties voordoen. Zo’n inactieve VvE brengt vaak veel ongemak en onduidelijkheid met zich mee, wat ten koste gaat van het woongenot en de veiligheid van de bewoners.

Als VvE-beheerder kunnen we u helpen om een slapende VvE weer tot leven te brengen of een nieuwe VvE op te starten. Dit proces begint vaak met het organiseren van een vergadering, waarbij alle eigenaren betrokken worden bij de beslissingen die genomen moeten worden. Vervolgens zorgen we ervoor dat alle noodzakelijke stappen worden gezet, zoals het openen van een bankrekening, het afsluiten van de juiste verzekeringen, en het registreren van de VvE bij de Kamer van Koophandel. Hierdoor wordt uw VvE niet alleen officieel actief, maar ook volledig operationeel en voorbereid op de toekomst.

Daarnaast begeleiden we het hele traject van bouwplan tot het passeren van de akte. Dit omvat onder andere het zorgen voor een nauwkeurige inschrijving bij de KVK en het scherp in de gaten houden van alle relevante regelgeving. Het is belangrijk dat alles juridisch correct wordt vastgelegd, zodat de VvE vanaf het begin een solide basis heeft.

Als de VvE eenmaal is geactiveerd, kunnen we de verdere beheertaken op ons nemen of zorgen voor een soepele overdracht naar een andere beheerder. Hierbij staat altijd het belang van de bewoners voorop, met aandacht voor transparantie, efficiëntie, en naleving van de wet- en regelgeving. Zo zorgen we ervoor dat de VvE goed functioneert en de belangen van alle betrokkenen optimaal worden behartigd.

Kortom, we bieden een totaalpakket aan diensten om uw VvE te activeren en professioneel te beheren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de operationele en administratieve kant van het beheer.

Merel Schuring

Eigenaresse

Telefoonnummer

06-42 29 07 76

E-mail

info@scherpvastgoedbeheer.nl